zaterdag 14 september 2013

Peulenparade- Kapucijners met gebakken aardappelen

Zolang de Peulenparade loopt, is er elke week een nieuw recept met peulvruchten. Dit keer: kapucijners.

Toen ik nog thuis woonde, aten we op zaterdagavond vaak kapucijners met gebakken aardappelen en salade. Heerlijk! Likje mayonaise erbij....
Ik maak het zelf niet zo vaak meer, maar als het op tafel staat, krijg ik wel gelijk weer een gezellig zaterdagavond-gevoel!
Kapucijners met gebakken aardappelen en salade

Het onderstaande recept is slechts een richtlijn, gebruik zoveel aardappelen en salade als nodig hebt. Meestal gebruik ik voor dit gerecht iets minder aardappelen dan ik normaal zou gebruiken. De pot kapucijners die we altijd open maken, is namelijk vrij groot...

Wat heb je nodig voor kapucijners met gebakken aardappelen (2-3 personen):
  • 1 pot kapucijners
  • aardappelen
  • ui
  • ijsbergsla/kropsla/ etc.
  • tomaten
  • komkommer
  • paprika
  • olijven
  • mozzarella/feta/ etc.
  • augurk
  • dressing van olie, citroensap/azijn, mosterd en honing naar smaak (optioneel)
  • versgemalen zwarte peper (optioneel)
Begin met de aardappelen. Schil of schrob de aardappelen. Snijd ze in partjes en kook of stoom ze bijna gaar. Snijd de ui in kleine stukjes.
Verhit boter en olie in de pan, voeg de ui toe en bak tot ze lekker ruiken. Voeg dan de (afgegoten) aardappelen toe en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten bruin.
Maak dan de salade. Snijd de sla in kleine stukjes, evenals de tomaten, komkommer en paprika. Meng alles en voeg wat olijven en mozzarella toe. Giet de dressing over de salade en meng alles een keer om.
Bestrooi eventueel met wat zwarte peper.
Doe de kapucijners in een pan en verwarm ze in het eigen vocht. Laat ze niet koken.
Giet de kapucijners na ongeveer 5 minuten af.
Serveer de kapucijners met de gebakken aardappelen en de salade. Lekker met wat mayonaise en/of mosterd.

Tips:
  • Door de aardappelen te bakken in olie en boter, krijgen ze een lekker krokant korstje.
  • In plaats van dressing kun je ook een beetje pesto door de salade scheppen.
  • Wil je graag vlees erbij? Bak dan een bakje spekjes uit. Haal de spekjes uit, maar het vet in de pan. Bak in dat vet de ui en daarna de aardappelen. Als de aardappelen bijna klaar zijn, voeg je de spekjes weer toe.
Pin It!

1 opmerking:

  1. Ja, dit was onze favoriete maaltijd op de zaterdag en nog steeds vind ik het heerlijk!
    Ik doe nu eigenlijk veel te weinig met peulvruchten. Toch maar weer vaker op het menu zetten...

    lieve groet,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...